miercuri, 21 decembrie 2011

Sexism și fraudă la Bistrița

Ieri s-a încheiat la Bistrița sondajul menit să desemneze personalitățile urbei. Au fost propuse spre votare personalități locale, în situațiile fericite, plus câteva dubioșenii, structurate în nouă secțiuni: Politică (secțiune câștigată de Ioan Oltean cu 24,73&), Administrație ( secțiune câștigată de Ovidiu Crețu cu 39,64 %), Business (secțiune câștigată de Ioan Repede cu 23,14&), Învățământ (secțiune fraudată, cu Dorel Nicoară lider (propus)-sic!- cu 19,92%), Cultură (secțiune câștigată de Gavril Țărmure cu cel mai mare procent din toate categoriile, 40,3%), Sănătate (secțiune câștigată de dr. Dan David, cu 20,37%), Social-Turism (secțiune câștigată de Alin Uhlmann Useriu, cu 29,13%), Sport (secțiune câștigată de Jean Pădureanu, cu 28,75%) și Mass-Media (secțiune câștigată de Menut Maximinian, cu 27, 94%).

Reiau aici, din postarea anterioară, părerea mea și a multora despre ce s-a întâmplat la secțiunea unde a candidat Camelia Toma.
Mă intrigă faptul că, la secțiunea Învățământ, deși Camelia Toma ocupa poziția fruntașă cu un procent de 19,39, fiind lideră absolută față de ocupanta poziției secunde, Camelia Tabără, care a reușit un punctaj de 12,8%, cu aproape o sută de voturi mai puține decât Camelia Toma, publicarea rezultatelor finale l-a scos în frunte ca euroiul manelistului pe Dorel Nicoară, nume care nu figura în lista de vot, găselnița fiind propunerea acestuia de către votanții care l-ar fi adus la un procent de 19,92%, cu doar șapte voturi declasând-o pe meritoria Camelia Toma aflată pe prima poziție în clasament! Este singura secțiune la care se întâmplă așa ceva și singura secțiune unde o femeie a dominat pe toată perioada votului clasamentul. În condițiile date, acuz organizatorii de fraudă și sexism. Mă întreb de ce acel domn, cu un straniu punctaj atât de mare, nu a fost introdus pe perioada votului în lista oficială de propuneri și de ce nu a fost propus de la început de către organizatori, dacă este o figură atât de importantă cum poate sugera rezultatul final? Cum a putut fi evitat de cei care au realizat listele de nume propuse,făcute publice? Este inadmisibil ce se întâmplă. Votul la această secțiune ar trebui repetat! Propunerile din partea publicului care s-au adăugat propunerilor făcute de organizatorii acestor chestionare, trebuiau realizate preliminar alcătuirii listelor de propuneri finale. În felul ăsta,mă mir că n-au ieșit și alți iepurași din căciula ascunsă. Votul la această secțiune este nul și trebuie repetat, în caz că acest sondaj urmărește rezultate corecte și nu plătește polițe tipice.

4 comentarii:

pasquinel spunea...

Vorba tovarasului Stalin: nu conteaza cine voteaza, important e cine numara voturile. Ar fi interesant de vazut ce culoare politica au indispensabilii castigatorului.
Oricum, Gabriel, parerea mea e ca in Romania nu exista nici un (sau niciun, cum se zice acum) sondaj de opinie corect, indiferent in ce scop s-ar face.
Daca ma gandesc bine, nu doar in Romania, dar nici macar in Utopia nu s-a inventat inca sondajul de opinie cu rezultate corecte.
Laudabila ramane initiativa ta, la fel si revolta ulterioara, care ar parea naiva in ochii unor neavizati. Din fericire, eu nu ma numar printre cei neavizati, deoarece iti cunosc taria de caracter si verticalitatea.
Felicitari domnului Gavril Tarmure (pe care si eu l-am votat), glorie invingatorilor (celor care o merita), onoare invinsilor.
Important e ca incepem sa ridicam fruntea si sa vedem ce se intampla in jurul nostru. Ne mai trebuie cateva scantei pentru a redestepta constiinta natiunii, adormita, desigur, de catre barbarii de tirani.

Florin Aluas spunea...

Eu am numarat si renumarat voturile si va asigur ca am inventat sondajul cu rezultate corecte. Cu atat mai incorecte si nedrepte imi par acuzele dvs. De fapt, vreti sa spuneti ca nu s-a inventat sondajul cu rezultate pe placul tuturor, ceea ce e cu totul altceva.
Ma intreb ce se intampla oare daca script-ul oprea votarea in timp ce era Dorel Cosma in top, care am inteles ca a mobilizat toti oamenii din ansambluri sa-l voteze... Era urgie, nu? Poate ar fi fost mai simplu sa iesim cu castigatori dezirabili, sa nu se supere nimeni. Am preferat sa avem un top corect, chiar daca e controversat. Numai bine!

claudiu komartin spunea...

mai bine tăceați, domnule Aluas, v-ați fi făcut un bine...

Florin Aluas spunea...

Daca eram vinovat, taceam semnificativ, nicio grija. Asa... prefer sa-mi fac rau, dar sa-mi apar munca in fata oricarui firoscos!