joi, 16 mai 2013

Textul celor două demisii din ASB și USR


În atenția domnului Horia Gârbea, Președinte al Asociației Scriitorilor din București

Domnule Președinte,

Subsemnatul Gabriel Daliș, membru în Asociația Scriitorilor din București, doresc să vă solicit prin prezenta foaie demisia mea din Asociația Scriitorilor din București, începând de astăzi, joi, 16 mai 2013.
Demisia aceasta este forma mea de protest împotriva atitudinii dumneavoastră care ofensează Inocența și Adevărul, exprimată în eseul halucinant și revoltător pe care l-ați scris despre liderul ultranaționalist azer, tiranul Heydar Aliyev.
Contrazic, resping total această judecată a delirului și deplâng soarta cuvintelor batjocorite de dumneavoastră, Domnule Președinte, în cel mai mincinos, lingușitor și intrigant articol pe care l-am citit la oricare dintre contemporanii noștri mânjiți, care abdică aerul pur, confundând fașa sterilă cu ușa latrinelor. Heydar Aliyev este o latrină, nu corespondentul lui Winston Churchill.
De asemenea, doresc ca această formă de protest să fie modul meu intim de regret, înclinându-mă, față de viețile mutilate și pierdute ale miilor de azeri, victime nevinovate ale terorii dictatorului căruia i-ați spălat picioarele cu cuvintele limbii române, violându-le.
În numele dumneavoastră însă nu pot face nimic, de aceea vă solicit demisia din funcția de președinte ASB, returnarea Premiului Heydar Aliyev și exprimarea regretului simbolic familiilor azere care au suferit și suferă încă sub regimul monstruos al lui Aliyev, și față de colegii și cititorii dumneavoastră.

Gabriel Daliș
16.05.2013, București


În atenția domnului Nicolae Manolescu,  Președinte al Uniunii Scriitorilor din România

Domnule Președinte,

Subsemnatul Gabriel Daliș, membru în Uniunea Scriitorilor din România, doresc să vă solicit prin prezenta foaie demisia mea din calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor din România, începând de astăzi, joi, 16 mai 2013.
Această cerere de demisie intervine în absența unei atitudini USR față de revoltătorul eseu scris de președintele Asociației Scriitorilor din București, domnul Horia Gârbea, despre tiranul azer Heydar Aliyev.
Pentru că scrisul înseamnă pentru mine accesul la dimensiunea infinită a frumuseții lumii, iar litera însăși – o primă inocență care ni s-a pus în palmă, consider că sediul Uniunii Scriitorilor trebuie să rămână masa mea de scris.
Abdicarea de la principii care să surprindă umanitate dacă nu (măcar) elemente de inocență și adevăr, aduce un set de masive amestecuri chimice care devastează moralitatea și iluzia unei lumi pline de lumină în care oricum nu trăim.

Gabriel Daliș
16.05.2013, București