luni, 4 aprilie 2011

Noutăți

1. Duminică dimineața, la 4.30, am revenit în București, după două zile petrecute în Alba Iulia, la Colocviul Tinerilor Scriitori. Evenimentul a fost cu mult peste așteptări, nu că m-aș fi dus cu vreo idee preconcepută, ci cu o dispoziție generoasă. Fără niciun detaliu encomiastic, a fost un eveniment fără cusur. S-a vorbit despre douămiism (tema acestei ediții: Generația 2000. Predarea Ștafetei), am ascultat poezie bună, s-au decernat premii (poezie- Teo Dună, critică literară - Andrei Terian), am vizitat casa lui Blaga, s-a jucat un meci de fotbal (echipa scriitorilor a pierdut cu 16-18 în fața echipei-gazdă care, probabil, a început antrenamentele din ianuarie.) Sper în anii următori să fie inclus în program și un maraton de măcar 3 km ca să-i bat în numele tuturor edițiilor pierdute la fotbal pe câștigătorii deja consacrați :) În fine, felicitări organizatorilor. Voi reveni cu informații, poeme și fotografii.


2. Duminică, de la ora 14.30, am fost la Institutul Blecher, unde Augustin Cupșa a citit o proză scurtă din noua lui carte în curs de apariție la CR. Să mai spun că Augustin Cupșa este un prozator excepțional? O spun. În câteva zile, cronica ediției va putea fi citită pe blogul Institutului Blecher. Deconspir prezența Norei Iuga.


3. Seara, la 19.30, am ajuns la vernisajul neconvențional al expoziției "Wood be nice", primul proiect de fotografie pe lemn din România. Lucrări superbe semnate de: George Vișan, Livia Ștefan, Daniel Loagăr, Dumitrescu Victor, Tatiana Volontir și Andrei Cornea. Foarte multă lume și muzică rock. Un eveniment care a meritat atenție și a beneficiat de atenție.

Niciun comentariu: