marți, 15 februarie 2011

Litota lui Boc - Dan Păsat premier?

"Am premierul independent, dar nu vi-l spun", a declarat astăzi Traian Băsescu, pus din nou pe divertisment cu teme politice: surprize belicoase, tensiuni josnice și îngrijorat-jucate grimase.
Boc a început să se simtă deja mic intim. Totuși, de la frecat podele politice, ți se tocesc falangele, la un moment dat tot îți dai seama că ești mai sclav decât sluga care te știai structural. Sluga în postura de demnitate se consideră umilită.
Boc readuce ideea de sclavie și de acceptare a unui comportament apropiat fetișului, orgolios, mereu impus, dar hedonist și bovaric. Relația politică dintre Boc (împreună cu un Funeriu, un Oprea, calificata Anastase) și Băsescu pare că imită comportamentul "vestalelor" lui Bivolaru față de gurul lor. Nu sexual, ci de subordonare absolută. Pupincurismul la pedeliști este ca minunea în cazul sfinților: elementar și definitoriu.
Slujnica Agar i-a dăruit lui Abraham primul fiu, Ismael, sădind astfel o religie universală, islamul. În România nu se slujește, se slugărnicește. Refuzăm inovația, asumarea, riscul și slugărnicim toate felurile de mizerii posibile cu adorația care ne induce coma profundă.
Traian Băsescu caută însă premier independent ca într-o rubrică de matrimoniale, după ani în care a uitat să citească de la stânga la dreapta, sorbindu-l din ochi pe Boc. BNR este gazeta lui preferată. Fata de la pagina PDL s-a întins în tot ziarul, și-a schimbat și sexul de câteva ori, însă nu are număr de telefon sub fotografie. Independența ei putea fi perfectă.
În Levantul nu a găsit niciun independent adevărat - slugoiul carierist, cu bube-n cap și cu cel puțin o vulnerabilitate probată cu un dosar - nu l-a inspirat deloc pe Cărtărescu.
Ziarele culturale sunt pline de moftangii, cele de scandal - cât de cât au prezidențiabile, deci nu, n-au de-a face cu politica momentului.
Independentul trebuie să vină discret dintr-un partid. Prolixitatea asta aproape maniacală pare o contrabandă convenabilă.
Cei din vămi sunt buni doar la partid, oricum au făcut sex singuri și s-au plătit din șpăgi singuri, prostituații. Nu pot întinde mâna la investire.

Boc e deja un cubist, Bocfield a evoluat, iar pâinea și circul bat în arta naivă. Trebuie altcineva la Palatul Victoria, un Edward Hicks care își pierde ideile, dar musai independent cum a fost Boc.
Ceva porcos e bun numai la alegerile prezidențiale, iar cațavencismele cu ochelari aduc procente la europarlamentare.

Dan Păsat s-a autosuspendat din PDL, deci este independent, iar comisia de avizare a votat împotriva începerii urmăririi lui penale. Merită numit premier, nu? Sau poate să avem o țară cu mai mulți prim-miniștri, să fie la Palatul Victoria ca la primăriile de sector.

Niciun comentariu: