luni, 20 septembrie 2010

O prezentare de carte, trei lecturi si o dezbatere

Am avut o saptamana plina. Miercuri am fost cu Institutul Blecher la Timisoara, unde Claudiu mi-a prezentat cartea si am avut o lectura. Bineinteles, am scris si cronica editiei XXV Blecher. O atmosfera frumoasa, la Carturestii de pe Mercy, iar Timisoara pe care am vazut-o pentru prima data mi s-a parut ca o veche doamna burgheza cu evantaiul prafuit de capitalism. Dar cat de bine am dormit la Timisoara...
Joi seara, in barul lui Misu, Povestea Vorbii, am avut o lectura cu Alex. Vakulovski si Moni Stanila, apoi am fugit spre gara. Evident, nu am gasit loc la cuseta, m-am urcat la clasa a doua, in vagonul cu prieteni, ai crede, vazand toata lumea cu toata lumea. Sa mai indraznesc sa spun ca la cinci minute dupa plecarea trenului din gara s-a stricat locomotiva si am stat asa, cu gara-n spate, aproape o ora?
Sambata, am fost la Atelierele lui Tupa, la Dalles. Am vorbit despre temele poeziei de azi, preponderent despre thanatic, cu exemple din cartile poetilor: M. Dutescu, Elena Vladareanu, Gelu Vlasin, Constantin Hrehor, Moni Stanila, Domnica Drumea, Dan Sociu, Claudiu Komartin si V. Leac. Pacat ca n-am apucat sa citesc si din Radu Vancu, Octavian Soviany, Nora Iuga, Daniel Banulescu si Ioan Es. Pop. Din cartea mea, destul de mult, apoi am baut acasa un pahar de bere. Ori m-am imbatat (nu exclud varianta) ori am adormit-dus.

Niciun comentariu: