luni, 2 august 2010

În Biblioteca de Poezie, răspund chestionarului lui Mihail Vakulovski

Un fragment din raspunsurile pe care i le-am dat lui Mihail Vakulovski, într-un chestionar pe care îl puteti citi integral pe Biblioteca de Poezie.

Ce sentimente/stări te enervează?

Mă deranjează superstiţioşii, gălăgioşii, clovnii, duplicitarii, miloşii peste măsură, încrezuţii şi gurmanzii. Mă deranjează şi cînd tupeisul se jură că este paznicul cuminţeniei.

Dacă ai cînta rock sau jazz, ai fi foarte sărac şi ţi s-ar propune să cînţi manele pentru mulţi bani ai accepta? Ce n-ai accepta ca scriitor?

Bineînţeles că aş accepta. Maneaua este un limbaj schizoid care umileşte muzica. Dar înjurătura, oare, ce este pentru vorbirea elevată? Sau bîrfa sau limbajul dublu? Zece ani, cît am stat departe de viaţa literară, nu a fost un fel de abdicare? Nu am cîntat manele în tot acest timp? Îţi spun eu că da.

Ca scriitor n-aş accepta să scriu voit prost. Între paranteze fie spus, aş fi foarte interesat să citesc o antologie cu titlul „Poeţi care nu au confirmat”, mai ales în contextul în care, din cîte am observat, aproape toate adjectivele relative şi absolute au fost deja epuizate în receptarea critică a unora.
Sursa: Biblioteca de Poezie

2 comentarii:

Catalina Preda spunea...

Foarte bune raspunsuri,felicitari

Unknown spunea...

Am incercat si eu sa-mi amintesc niste lucruri...Trecutul devine din ce in ce mai inaccesibil