vineri, 16 iulie 2010

Note din jurul lampii (I)

16. 07.2010
03.10
M-am trezit in casa tomitanelor, destul de tarziu, am pregatit omleta (omleta e o mancare care te face bucatar din prima), ador omleta, cafea, pe la 12.30 m-am cazat la Codrisor. Pranz cu Claudiu, Radu, Razvan, apoi a venit si Nora. Pe la 5 pm, a fost lansarea Ioanei Bradea, unde n-am ajuns. Mi-am pregatit, in timpul asta, lectura pentru lansarea mea.
Pe la 6 pm, am ajuns la Sinagoga, dupa patru statii cu autobuzul 2, dupa ce am platit exorbitanta suma de 1.7 ron pe o calatorie,(mi s-a parut mult, desi s-a meritat), fireste, soferul nu a avut rest de la 2 ron, liniste inauntrul masinii, niciun rington la maximum, niciun cersetor care ar cauta indurare ca e demn sau ca e neputincios sau ca e Romania la mijloc, sau vreo toanta care nu-si gaseste locul, cum e la Bucuresti.
La Sinagoga ajuns, tigari multe, poezie si muzica pe saturate. Claudiu a avut o lectura superba, prima care mi-a placut cap-coada, au fost multe lecturi bune acolo, el nu s-a detasat de text, a citit exemplar. Iar Radu a vorbit atat de frumos despre cartea mea. Apoi am citit eu, pana am simtit ca mi se misca aiurea picioarele. M-au aplaudat si in timpul lecturii, de doua ori, si dupa lectura. Tot sa ai parte de Bistrita in viata!
Acum stau in camera, singur intr-un pat matrimonial.
Cartea arata foarte bine, cu mult peste asteptari, multumita Anei. E incredibil ca nu simt bucurie. Simt un soi de uimire controlata. De cativa ani buni, mi se pare ciudat atunci cand mi se intampla ceva bun.
In fine, mi-e somn, mai ales dupa dusul de mai devreme. Faza e ca nu sting lumina pentru ca vreau sa vad lampa asta banala, ca o Margarita.
Spectacolul lui Soviany a fost tare. Un text perfect pe care, de foarte putine ori, ce-i drept, mi s-a parut ca actorul il supraliciteaza repetitiv. Sau poate ca eram eu prea obosit si devenisem si mai aiurea. Faca-se si spune-se, eu nu dau un Soviany pe doi Ioan Es. Pop cu promotie la Tarom, de Revelion.
La 9.30 bate Miruna la usa sa mergem cu totii la micul-dejun. Mi-e deja foame.

5 comentarii:

Anonim spunea...

e bună omleta. și eu asta mănânc la micul dejun de câteva săptămâni bune.

mă bucur că a fost așa o atmosferă faină la lansare. mi-ar fi plăcut să ajung și eu la bistrița zilele astea..

Anonim spunea...

Heei!!...vream si noi un Gabriel Dalis care sa ne incante mai des cu poezia saaa...te asteptam cu drag in Bistrita la o noua seara cu "tigari multe, poezie si muzica pe saturate"

Unknown spunea...

@Andrei, e mancarea campionilor :))) Vezi cine a ajuns Michael Phelps :)

@Anonim, multumesc mult. La Bistrita e ca atunci cand desfaci cadouri alese atent. De ce nu te semnezi? Cu oameni ca Marin Malaicu Hondrari, Gavril Tarmure sau Camelia Toma, m-as face cel putin vecin de scara. :)

An.q spunea...

Doar acu` am vazut ca nu iubesti anonimii...scuzele mele:))
Anca...ma numesc:) (si-mi plac punctele de suspensie:))...

Unknown spunea...

Incantat, Anca. Te mai astept pe aici. Merci pentru gandurile bune.