luni, 8 martie 2010

Un Oscar cu pauze

Daca Sandra Bullock n-ar fi luat aseara Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, probabil ca as fi ramas cu impresia unei editii dominate de clisee deja deranjante si, mai nou, de probleme tehnice si prea multe pauze de promo (oare s-a incercat astfel acoperirea erorilor tehnice?).
In anumite ocazii, nici cliseele nu mai sunt ce au fost; par ele insele copii ale altor clisee prezentate anterior ca mici traditii hollywoodiene, deopotriva sobre si pline de stralucire. Ca sa nu mai vorbesc de problemele de sunet care au fost destul de dese, pe parcursul decernarii premiilor (si nu ma refer la transmisia defectuoasa din prima parte a ceremoniei, respectiv Red Carpet), ci, de exemplu, la intro- ul ratat al lui Ben Stiller si la presurile muzicale care au acoperit, de cateva ori, partea finala de speach a laureatului. Critica mea porneste de la urmatoarea ratiune: un eveniment de o asemenea anvergura trebuie sa fie fara pata!

Din alt punct de vedere, compensatia a venit prin anuntarea numelor catorva laureati: Jeff Bridges, cel mai bun actor in rol principal si, mai ales, Mo'Nique, cea mai buna actrita in rol secundar, despre care, sunt sigur, se va vorbi la superlativ mult timp de acum incolo. In fond, e tot ce conteaza.

Niciun comentariu: