joi, 15 decembrie 2011

Votăm Gavril Țărmure, iubim Bistrița, iubim cultura

Un tribut adus competenței, votându-l în acest link, la secțiunea Cultură, pe domnul Gavril Țărmure, un reper al Bistriței de astăzi.
Pentru necunoscători, datorită domniei sale avem la Bistrița Festivalul de Poezie și Muzică de Cameră, Galerie de artă, Sinagoga renovată exemplar și transformată în Centru Cultural, editura Charmides, Societatea de Concerte, etc. Să continui? Da, un om de cuvânt, un caracter impecabil! Deocamdată, pe primul loc în sondaj este, pare-se, un domn care pe vremea lui Ceaușescu pupa mâinile Securității, iar acum - lumea vorbește - folosind metode securistice, dă cu spam-ul în concurență, falsificând rezultatul sondajului menit să-i crească numărul voturilor. Caracuda este un imbecil, evident. Un parazit fără medalie. Așa am auzit, iar eu sunt un credul infatigabil.
Bistrița, datorită acestui om minunat, Gavril Țărmure, este locul în care m-am reinventat. Dar pot vorbi sutele de scriitori și artiști plastici care au găsit în persoana domnului Țărmure reușita propriilor lor proiecte.
De asemenea, la secțiunea Învățământ, votați Camelia Toma - prieten drag și profesor rar, regizor și scenarist. Nu cred că mai există vreun alt exemplu de profesor dăruit care să-i învețe pe elevi încă din liceu că literatura se scrie continuu, că programele școlare nu se opresc în secole trecute, devenite canonice. Amintesc și faptul că datorită ei există trupa de teatru a deținuților Penitenciarului Bistrița și Asociația Argument.

2 comentarii:

Radu Vancu spunea...

...iar la social-turism aveţi şansa rarissimă de a o vota pe draga de Ana Dragu! :)

Unknown spunea...

Dragule, ai absolută dreptate. Scuze că am omis-o involuntar, ce-i drept, pe draga noastră Stăpâniță.